Vad händer i RSMH Norrköping nu?

Sommarens medlemsträffar blev för det mesta riktigt bra! Vi ser tydligt att det finns ett intresse för att träffas i föreningen och att det blir trevligt när vi ses. Flera nya medlemmar har tagit kontakt, och några av dem har kommit till medlemsträffar. Tyvärr blev det ett par inställda aktiviteter pga. av vädret och vi kunde inte åka med på distriktets utflykt. Vi hoppas det funkar bättre nästa sommar.

Fika med glass och våfflor i Kaktusparkens café.

Minigolf i Folkparken

Nu riktar vi in oss på hösten och vintern. Det första som händer är att vi kör igång med tema ”Må bra!”, och det gör vi i cirkelform i samarbete med ABF Norrköping. Medlemmarnas önskemål ska bestämma innehållet och vi ska göra sånt som får oss att må bra. T.ex. kan det vara skapande verksamhet, bokläsning och samtal, matlagning, enklare rörelser och kanske lite yoga. Det första tillfället blir onsdagen den 2 oktober kl. 14-16 på ABF Norrköping Bergslagsgården. Passa på att komma upp då och träffa oss. Alla intresserade är välkomna!

Vi vill också anordna ett samtal om ångest, och om hur man kan hantera ångest. Om vi hinner blir det också en föreläsning om sociala barriärer och en tilltagande känsla av konkurrens mellan människor, vilket påverkar vår psykiska hälsa.

Nationellt:

NSPH (Nationell Samverkan Psykisk Hälsa) och Riksförbundet Hjärnkoll bjuder den 10 okt in till en inspirationsdag för att öka medvetenheten om psykisk ohälsa hos äldre. Vi ska också försöka sprida information om just psykisk ohälsa hos äldre under hösten, exakt vad vi ska göra kommer vi att informera mer om.

Denna vecka har vi fått lite ordning på vårt kontor. Kontoret har vi uppe på Föreningshuset Thapperska på Gamla Övägen 23. Det är fd Thapperska skolan, nästan ända framme vid Vrinnevisjukhuset. Där kan vi träffas ibland och vi kommer troligen att vara där när vi har möten med styrelsen.

Följ denna sida för fortlöpande information. Du som har Facebook kan också följa oss där på RSMH Norrköping. 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s